Sef Thissen, bariton en initiatiefnemer van Viva Classic Live volgt in zijn muzikale loopbaan een andere route dan veel van zijn muzikale collega's. Deze niet gebruikelijke routebeschrijving voert hem uiteindelijk continue naar de gewenste horizonnen. Eenmaal gearriveerd kijkt Thissen vooruit, op naar nieuwe uitdagingen en vooruitzichten.

Sef is een getalenteerde bariton en cultureel ondernemer.  Naast zijn rol als zanger heeft Sef ook zijn droom kunnen verwezenlijken door het produceren van onder andere Viva Classic Live (vanaf 2012) en de Kurhaus kerstconcerten. Beide concerten worden jaarlijks uitgezonden bij AvroTros en zijn een groot succes.

In 2019 zingt Sef (Wotan en Wanderer) samen met sopraan Annemarie Kremer (Brünhilde) en tenor Frank van Aken (Siegfried) de wereldpremière van Ring des Feuers. Hij vertolkt deze rol verschillende keren, waarbij het Live optreden in maart 2023 op de Spaanse nationale TV zender, samen met Banda Sinfónica Municipal de Madrid, in het Teatro Monumental in de Spaanse hoofdstad tot een persoonlijk hoogtepunt mag worden gerekend.

Sef speelt verschillende rollen bij Opera Compact, waaronder de rol van Waterman in de opera Rusalka (Per-Otto Johansson), Don Pizarro in de opera Fidelio (Ludwig von Beethoven) en diverse rollen bij o.a. Toneelgroep Maastricht, optredens met de Marinierskapel het Metropoleorkest, philharmonie zuidnederland en The New Symphonics.

Een belangrijk onderdeel van deze successen is zijn innige vriendschap met dirigent Maurice Luttikhuis.

Line up