hero-image

Tickets Viva Classic Live 2024 zijn nu verkrijgbaar via Theater Maaspoort en Iventim
De concerten in Venlo beloven ook dit jaar weer een spectaculaire ervaring te worden voor liefhebbers van klassieke muziek. Het festival wordt georganiseerd door cultureel ondernemer en bariton Sef Thissen die er weer in is geslaagd om enkele wereldberoemde artiesten naar Venlo te halen.

Viva Classic Live verwelkomt Mastreechter Staar in Venlo

Viva Classic Live kondigt met trots aan dat het vermaarde koor Mastreechter Staar deel zal nemen aan de concerten in Venlo. Na het vieren van hun 140-jarig jubileumconcert, waarbij de Venlose bariton Sef Thissen als solist optrad, zal het indrukwekkende Maastrichtse mannenkoor zijn opwachting maken op het sfeervolle marktplein van Venlo.

“Het is een buitengewone prestatie om een koor van deze omvang en statuur elke avond naar Venlo te halen, maar voor Viva Classic Live is het een uitdaging die we met enthousiasme aangaan. Het grote koor, bestaande uit ruim 120 personen, zal een niet te missen toevoeging zijn aan de line-up van Viva Classic Live”, aldus bariton en organisator Sef Thissen.

Evert Thielen

"Naast De Mastreechter Staar zal een groot deel van het 2024-concert in het teken staan van de wereldberoemde Venlonaar Evert Thielen. Zijn kunstwerken zullen op hoge resolutie worden gescand en gepresenteerd op de schermen van Viva Classic Live, terwijl thema's uit zijn werk als rode draad door de concerten zullen lopen. De samenwerking tussen Thielen en Viva Classic Live belooft een unieke auditieve en visuele ervaring te worden, waarbij zowel de muziek als de kunstwerken gezamenlijk een prominente rol zullen spelen. De expositie van Thielen zal op de tweede zaterdag van Viva Classic Live, op 15 september 2024, worden geopend in Museum Van Bommel Van Dam in Venlo”.

Maurice Luttikhuis

Op een later tijdstip zal Thissen ook de namen van andere gerenommeerde internationale artiesten bekendmaken. Sinds 2012 is Viva Classic Live een onmisbaar evenement op de Nederlandse artistieke agenda, waarbij liefhebbers van klassieke muziek jaarlijks worden verrast door optredens van onder andere bariton Sef Thissen en andere wereldberoemde solisten. Het festival wordt traditioneel ondersteund door The New Symphonics en Coro Classico onder leiding van Maurice Luttikhuis.

In het sierlijke decor van het oude stadhuis genieten muziekliefhebbers van over de hele wereld van internationale klassieke (opera) muziek